Friday, November 20, 2009

oppdateringer

blitt litt dårlig med oppdateringer her i det siste ser jeg. Tenker jeg skylder på tre uker med nattevakter og generelt ødelagt døgnrytme!

Har de siste ukene ridd litt mer enn vanlig, godt å komme litt i gang igjen! Har ridd Charlie, Jupi, Kamilla og den nye fôrhesten North Peak (lager muligens en liten blog dedikert til han etterhvert).

På søndag ble jeg vekket av Maria som lurte på om jeg ville være med på time for Jimmi med Charlie, super ponnien til Elin. Rullet ut av senga og ut i bilen og rakk det sånn ca akkurat. Etter timen hadde jeg litt blandede følelser. Ponnien gikk superbra og vi fikk til det vi prøvde på, men følte at mye av det jeg har jobbet med den siste tiden falt totalt sammen.

Først og fremst måtte vi ri mens resten av Sørkedalen (føltes sånn) bygde sprangbane i HELE ridehuset. Hadde jeg ridd en hest som var litt "heitere" enn Charlie, hadde jeg vært særdeles misfornøyd for å måtte betale for en time hvor man måtte passe seg for de som bar hindermateriell, for de gadd i hvertfall ikke passe seg for oss!

En annen ting var at jeg følte ikke at det var noe særlig fokus på selve ekvipasjene, dette kan ha noe med at det var første gangen jeg red for jimmi og han er kanskje flinkere med de han kjenner bedre, but still. De siste 20 min av timen virket han mye mer opptatt av hvordan banen skulle bygges, hvilke avstander de ulike hindrene skulle ha og om det skulle være oxer eller rekk de forskjellige stedene. Kan jo si at når jeg betaler 250 kr for en time så synes jeg at fokuset på ridelæreren kan være på ekvipasjen, ikke de som skal ri etterpå.

Når han underviste virket det som at han bare satte igang en båndspiller og den stod på resten av timen. Greit at mange får høre de samme tingene og man da må gjenta seg selv, men når samtidig instruktøren har fokus et helt annet sted føler i hvertfall jeg at det blir litt rart.

Tilslutt var jeg litt skuffet over meg selv egentlig. Jeg VET jo at Jimmi vil ha tempo tempo tempo, dette tempoet ble til tider så høyt at jeg virkelig ikke klarte å sitte ordentlig. Hele sitsen min falt sammen, og i ettertid har jeg slitt med få til alt det jeg klarte på det forrige helgekurset med Hanne. *Sukk* Dagen etter ridetimen var jeg veldig støl, men i feil muskler...

Man lærer noe nytt hver dag, og nå har jeg lært at jeg ikke bør ri for Jimmi igjen før jeg klarer å sitte riktig med den fremdriften han ønsker. Vil heller bruke lengre tid på å få til sitsen enn å få slike "set-backs".

Red for Annie med Peak på torsdag, hun krever noe av det samme tempoet, men da skal jeg jo også ri lett, så det blir noe lettere. Får bare jobbe steinhardt med sitsen når jeg har mulighet. Eventuelt se om jeg kan låne noen andre hester når jeg ikke rir Peak, så jeg får jobbet med den utenom, og jobbet riktig når jeg rir unghesten :)