Saturday, April 21, 2007

Cleland Wildlife Park og Adelaide Zoo

Ja da var det siste helgen i påskeferien for oss her nede. Martine og jeg fant ut at vi kunne ikke bare slappe av hele den siste uka i ferien så vi bestemte oss for å ta oss en rundtur til de attraksjonene vi har snakket om å besøke lenge. 

Første turen gikk torsdag 19. April til Cleland Wildlife park i Adelaide Hills. Vi stod opp tidlig om morgenen for å rekke bussen som gikk 09:31 fra byen. Det er en egen buss som går fra motorveien og opp til wildlife parken, bussjåføren var snill nok til å stoppe i ti minutter på holdeplassen på Mt. Lofty som er South Australias høyeste punkt. Her fikk vi sett på utsikten og kunne faktisk se helt hjem til Glenelg.


Jeg og Martine på Mt. Lofty

Velfremme i parken fikk vi hilse på masse forskjellige dyr. I store deler avparken går man fritt blant alle dyrene og kan mate Kengeruer, Wallabies, Emuer og andre dyr. 


Tasmanian Devil


Martine, Willow og meg


Koala


Kengeru som slapper av i morgensolen
Yellow-footed Rock-Wallaby
Emu


Echidnas


Swamp Wallabies

Vi hadde en kjempefin dag og det var moro å være i en slik park hvor man kom så tett innpå dyrene og at mange av de ikke var i et lite bur uten mulighet til å strekke på bena. Det eneste jeg var litt skeptisk til var alle foreldrene som hadde med 2-3 åringer som løp rundt og skulle klappe alle dyrene. Kanskje det bare er jeg som er litt nervøs etter alle videoene jeg har sett av kengeruer som angriper, men jeg ville aldri latt ungen min løpe bort til en kengeru som er dobbelt så stor og poke den i ryggen uten at dyret har fått sett den først, de er fortsatt ville dyr. Utrolig nok var disse dyra ganske rolige og om det ble litt mye bråk så løp de, men man vet jo aldri.

Uansett en flott dag med masse fine dyr!


Fredag 20. april fikk vi tatt med oss Björn og hans bror Klas til Adelaide Zoo. Her var det også masse morsomme dyr, men slik vi vanligvis ser de i dyreparker, inne i et bur. Det vi la merke til i denne dyreparken var hvor forseg gjort den var. Det var ikke bare bur på bur med dyr, men masse vegetasjon og små veier og det så ut som mange av dyra trivdes der. Her har jeg lagt ved bilder av noen av dyrene vi så her.


Malaysian Sun-bear


Tapir
Australian Sealion


Brown Bear


Otere som klør seg med en trestamme


Marekatt, som Timon i Løvenes Konge, vi kunne desverre ikke finne Pumba :(


Aligator


Stor skilpadde, var en ung skilpadde på rundt 30 år.


Bongo


Zebra


Flodhest

Det var alt for denne gang, nå er det en uke med skole før vi skal ut i praksis. Vi har hørt forskjellige historier om hvordan det er så det blir spennende å se. Må først og fremst komet oss ut å få kjøpt uniform.

Jeg skal prøve å få oppdatert denne bloggen oftere, men får se hvordan det går:P

Until next time, see you later!

Siri =)